Karácsonyi koncert 2015

Boronkai Eszter tanárnő kiválasztotta a dalokat és elkezdtük megtanulni. Nem mindig tudott mindenki részt venni a próbákon,de sokan voltunk és szorgalmasan dolgoztunk azon,hogy kellemessé tegyük a vendégek rólunk alkotott véleményét. Három dallal készültünk,melyeknek előadását hosszú hónapokon át tartó próbák előzték meg. Így utólag én azt mondom,megérte,hiszen az esti koncertet jól nyitottuk.

Először a kicsik kórusától hangzott el egy magyar dal,zenekíséret nélkül,amolyan bevezetőnek,majd bevonultak a nagyok is és sorokba rendeződtünk. Csondor Kata dalával folytattuk,az Add tovább!-al és ezt már mindannyian énekeltük. Ez egy szép,téli dal,ami ugyanúgy fokozta az alaphangulatot,mint az elsőnek hallgatott szöveg,ráadásul még a havazás képzetével is kecsegtetett ,ami akkor egy másik jó pont volt,hiszen még nem esett hó.

Utána egy angol dallal folytattuk,mégpedig Jhon Lennontól a So this is Christmas-el. Az éneklése kottából folyt,de ennek ellenére jól volt kivitelezve,egyszerre hallatszott a szöveg és a ringató dallam nagyon illett a témához. A végére egy olyan darabot hagytunk,amit már egyszer előadtunk itt az iskolában a két évvel ezelőtti koncerten. A kisebb kórustagok még nem voltak itt akkor,de jó páran igen - köztük én is - és ugyanúgy ahogy akkor,most is ez a dal tette fel a pontot az i-re,vagy ez esetben a csillagot a fára. Magyar szövegével a Kívánj igazi ünnepet című dal mindenki számára érthető volt,többszólamúsága miatt pedig még izgalmasabb és érdekesebb,mint az előtte lévők.

Véleményem szerint méltón zárta a kórus előadását és emlékezetessé tett minket az egy év múlva esedékes előadásig. A felkészülésről már beszéltem,de színpadra lépés előtti percekről még nem. Mind izgultunk kicsit,volt,akinek a szülei is eljöttek megnézni őt,az intézményvezető asszony is jelen volt természetesen és még sokan mások,akik egészséges megfelelési vágyat gyakoroltak ránk. Miközben a színfalak mögött a helyünkre álltunk,mind vettünk egy mély levegőt és vidám,ünnepváró hangulattal léptünk az emberek elé. Úgy gondolom,mindenki nevében mondhatom,hogy megpróbáltuk odatenni magunkat és kellemesebbé varázsolni a hangulatot és ezúton köszönök az egész csapat nevében minden pozitív visszajelzést,szebb ajándékot nem kaphattunk volna.

Várjuk Önöket szeretettel a következő karácsonyi koncertre: az iskolai kórus.

Benkő Dorottya 9/b