Karácsonyi koncert

Mint minden év decemberében gimnáziumunk idén is megtartotta Karácsonyi Koncertjét a 2. emeleti zsibongóban. A díszítés most is gyönyörűre sikeredett. Az arany és királykék színkombináció, iskolánk szimbóluma, a színpad körül elhelyezett kis fák elragadóak voltak. A közönséget, a fellépők szülei, a Farkas Ferenc Zeneiskola pedagógusai és iskolánk tanári kara, egyben diákjai alkották, s mindannyian a nézőtéren foglaltak helyet. Az előadás rendhagyó módon zajlott. Először gimnáziumunk kórusa lépett színpadra. Őket követték a zeneiskola tanítványai.

A kis "zeneművészek" némi izgalommal álltak a közönség elé. Volt aki hegedű játékával nyűgözött le minket. Meglepetésként ért bennünket a cselloművészek négyese. Valamint a nagybőgőn játszó fellépők is a  hangszerükből csodás hangokat varázsoltak elő, nagyon élvezetessé tette a műsort. Hallhatóak voltak még a zongorán játszó kis művészek is, akik magával ragadó zenét szólaltattak meg. Többször színpadra lépett az igazán tehetséges Sztráda Nóra (10.a), aki zongora, és gitár kíséretében mutatta meg szórakoztató fuvola játékát.

Végül záró produkcióként az énekkarosok Boronkai Eszter tanárnő betanításával modern, könnyűzenei dalokat adtak elő. Így a megszokott stílustól eltérően egy érdekességgel lepték meg a nézőket. Többet között a Piramis együttestől a Kívánj igazi ünnepet c. dal feldolgozását.

A koncert végén, Stelzelné Szabó Erzsébet iskolánk igazgatónője mondott köszönetet a Farkas Ferenc Zeneiskola felkészítő tanárainak, valamint a Kosztolányi Dezső Gimnázium tantestülete nevében kívánt mindenkinek meghitt boldog karácsonyt, és sikerekben gazdag új évet.