Szeptemberben történt...

2014.szeptember 1-jén a borús idő ellenére derűsen indult el az új tanév.A friss ötödikesek egyike így fogalmazott: "Tudtam,hogy itt jól fogom érezni magam. "Remélhetően ez így is lesz.

A nyàr folyamàn a gimnàziumunkban több teremben is történt felújítàs,melynek eredménye,hogy új lambériàt kapott több osztàlyterem is.Az informatikaterem technikai àllomànya 18 új szàmítógéppel bővült.

Év elején szokàs szerint a végzős osztàlyok külföldi tanulmànyúttal kezdik meg utolsó évüket.Idén az úticél Pozsony és Pràga lett.Egy kis hangulatjelentés:
"Kora reggel indultunk busszal a koronàzó vàrosba,Pozsonyba.Az út,bàr fàrasztó volt,mègis jó hangulatban telt...Màsnap "Arany Pràgàban" voltunk.A híres Kàroly hídon àtsétàlva eljutottunk az Óvàrosba...Késő este értünk haza elfàradva,de ezt a kiràndulàst ki nem hagytuk volna."

A 11.a osztàly szeptember első hetében elutazott Gàrdonyba,mint mindig. "Hàrom nap,két éjszaka,rengeteg élmény.Különösen jó alkalom ez az új tàrsak megismerésére,beilleszkedésére...Hagyomàny a hagyomànyban a biciklitúra a Velencei-tó körül és a kenutúra a tavon."

Szeptember 4-én az iskolánkban túranapot tartottunk.Az osztàlyok bejàrtàk a budapesti és Pest környéki kiràndulóhelyeket,így jàrtak a Normafànàl,Hűvösvölgyben,a Széchenyi-hegyen.Még Tatabànyàra is elvonatoztak,hogy làthassàk a Turult.